Forbrukslån

Når du tar opp lån så kommer det til å koste deg penger. Noen ganger kan det være ganske lite penger, mens andre ganger kan det koste ganske mye penger. Hvor mye du må betale på lånet ditt avhenger av hvor mye du selv tar opp i lån og litt hva du skal bruke pengene på. Forbrukslån er et lån uten sikkerhet og lån uten sikkerhet er dyrere enn lån med sikkerhet. Tar du opp et lån med sikkerhet vil dette lånet være billigere enn lån uten sikkerhet. På denne måten vet du allerede før du starter å søke på lån hva du kanskje kan ende opp med å betale for lånet.

Når du tar opp ditt første forbrukslån kommer det til å være en fin følelse. Få penger når du trenger det kan være en veldig bra ting og en lettelse å komme seg videre. Penger betales tilbake hver måned og denne betalingen må du huske på. Når du ikke lengre husker på betalingen så kan du fort komme i problemer. Da kommer namsmann før du vet ordet av det. Da blir det også fort dyrere å komme seg unna kostnadene.

Rente

Alle lån koster penger. Hvordan man beregner kostnaden på lånet varierer fra bank til bank. Det universelle med kostnad på lån er at det regnes ut i prosent. Hvis det er noen som kommer til deg og sier at du kan låne 10.000 kroner så lengde du betaler 2.000 kroner i renter i måneden så bør du løpe. Når noen sier faste summer til deg istedenfor prosent er det veldig fort gjort å glemme hvor mange prosent dette er og da blir man fort lurt. Vi vet alle at et lån uten sikkerhet til 5% er veldig bra. 10% er også veldig bra, men når det blir 20 og 30% per år, da er det veldig dårlig.

Det er derfor viktig at du vet hvor mye renter du betaler per måned og per år, samtidig som du vet hvor mye rente det er på andre lån. Det kan hende at det vil være bra for deg å betale ned ditt gamle lån med et nytt lån om lånet du har nå har en høyere rente enn andre lån som du har rundt deg. På denne måten kan du bli kvitt dyr gjeld.

Gebyrer

Når du tar opp lån eller når du har lån hender det fort at du må betale gebyrer. Må du betale gebyr på ditt lån eller at du blir tilbudt et lån som krever at du betaler gebyrer bør du se deg rundt og se etter om du kan finne noe annet. Bankene tjener såpass godt med sine renter at de ikke i tillegg trenger å ta seg betalt med gebyrer og annet. Trenger du lån så bør du bruke sider som sammenligner lån med andre som tilbyr lån. Da får du best uttelling på renten.