Bitcoin

Bitcoin

Har du noen gang hørt eller vært borti digitale valutaer eller kryptovalutaer? Da kan det være greit å følge med her. Vi skal se litt på den mest kjente digitale valutaen som også er en kryptovaluta og hvordan den virker. Bitcoin heter denne valutaen og den er ganske sikkert den mest omtalte kryptovalutaen i media og blant folk flest. Det er ganske mange som har hørt om Bitcoin hvis de du snakker med har enn viss eksponering til data eller andre former for digital informasjon.

Bitcoin er en fantastisk digital ressurs fordi den ikke er kontrollert av et maktapparat. Det er nettopp dette Bitcoin er skapt for å unngå. Bitcoin vil ikke være et maktapparat som bare dirigerer og konstruerer verdier på samme måte som sentralbanker gjør over andre valutaer. Det kan fort få ganske galt, og enda mer sannsynlig påvirke folk som er helt vanlige folk. Bitcoin er skapt for deg og meg som ikke er noe spesielt rike eller har spesielle ressurser til å gjøre noe mer enn det som skal gjøres. Vi jobber på dagen og så prøver vi å investere litt på kveldene.

Teknologi

Det stilige med Bitcoin er at det er en teknologi bak Bitcoin. Det er ikke bare slik at du kjøper noe som ikke har en god struktur eller på andre måter ikke kan oppfylle behovet for stemplet verdi. Når du kjøper noe så vil du gjerne at den skal ha en verdi. Hele Bitcoin systemet som tillater at Bitcoin kan overføres mellom folk gjør at enhetene får en verdi fordi det å ha Bitcoin eller annen valuta i lomma, det har ingen verdi. Det er verdien folk ser eller vet om når den brukes som skaper den tillitten som trengs for at noen skal gi deg noen de har i bytte med en neve mynt eller en neve sedler.

Skal du kjøpe bitcoin er det lurt å gjøre dette når prisen er lav i forhold til tidligere verdier på valutaen.

Tillitt

Hele pengesystemet som vi bruker i dag er bygget på tillitt. Det viktigste som alle lands myndigheter har klart å opparbeide seg når det kommer til landets valuta er tillitt. Tillitt til at valutaen ikke kommer til å bunne ut eller bli verdt null og niks. Hvis et lands valuta mister tillitten så vil du fort se at verdier raser innenfor alle deler av dets lands økonomi. Det er mange land i Sør-Amerika og i Afrika som har vært igjennom denne runddansen. Når valutaen synker i verdi så trekker folk seg ut og andre taper på hva som skjer. Bitcoin har denne tillitten blant de som bruker Bitcoin. I tillegg til folks tillitt så har også valutaen en mer objektiv tillitt som gjør at folk kan bruke valutaen selv om noen ikke mener at den er brukbar. Dette mest fordi det er en begrensning på valutaen og den har ingen kontroll organer slik at det ikke blir overproduksjon av Bitcoin.