Forbruk og lån

Forbruk

I dagens samfunn er det et veldig stort fokus på forbruk. Vi blir bombardert av forskjellige annonser som forteller oss om hvor mye vi skal bruke på det ene og hvor mye vi skal bruke på det andre. Det er ikke noe tvil om at vi må passe på håret, huden, hender, osv. hver neste dag med forskjellige produkter. Norge og resten av verden har blitt et forbrukersamfunn. Hele poenget med dette samfunnet er at det må være et forbruk og det er lagt opp til at du heller skal kjøpe og kaste enn at du skal spare på ting og gjøre dem bedre.

Lån til bruk

Samfunnet er som nevnt veldig fokusert på et system hvor vi liker nytt. Det er et stort fokus på at du skal kjøpe nytt, at du skal bruke nytt og at du skal få så mye som mulig nytt. Her er det viktig at du bruker litt ro og at du har det du trenger om du skal trenge noe. Ikke bruk så mye penger. En ulempe med all denne bruken og alt det fokuset på å kjøpe nytt er at det også koster mye penger. Om du ikke har disse pengene kan det føles litt trist og leit. Om du ikke kan bruke penger hele tiden på det som foregår hos deg er det viktig at du letter på lokket. Pass på at du får til noe mer enn det du kan få til om du prøver.

Har du ikke penger til å sitte midt i forbrukersamfunnet så kan du låne deg til forbruk. Dette har fått et egent navn – forbrukslån – for dem som ønsker å ta seg til et slikt liv. Forbrukslån er et lån som kan brukes på hva du vil. Derfor ordet forbruk. Det er ikke nødvendigvis så bra at du kan ta opp lån og bruke det til hva du vil. Her er det viktigere og heller slappe av og kose deg. Du kan bruke tiden du har til å være sammen med noen eller så kan du bruke den på å handle ting som du kan gi til de du er sammen med.

Ulemper

Det er flere ulemper med et lån som du kan bruke til hva du vil. Det faktum at du kan bruke det til hva du vil fører også til at du får til akkurat det du vil. En av de aller største ulempene med lån er at du ikke gjør så mye ut av dem, men at de koster mye penger. Bruk av lån til forbruk er farlig og det gjør at du fort kan pådra deg så mye gjeld at du ikke har råd til å bruke penger på en mer fornuftig måte. En av de aller beste tingene med forbrukslån er også en av de største ulempene, dette med at lånet er nokså raskt å få utbetalt om du har god økonomi.